сряда, 19 октомври 2011 г.

Гръцка мусака


Видях в една от гръцките телевизии рецептата,имах нужните продукти и я направих.
Получи се много вкусна мусака.


Изпържват се леко картофи на кръгчета и се слагат на дъното на тава-леко се посоляват.
.

В същата мазнина се пържат патладжани,толкова ,че да покрият картофите.


През това време се прави плънка-задушават се в мазнина и малко водичка
3 средни глави лук нарязани на полумесеци
2-3 пресни чушки,нарязани на ситно
500 гр. кайма
100 мл. червено вино
малко канела
малко лют пипер
настъргани 3 домата
малко стафиди
малко сол

Когато поомекнат продуктите,сместа се изсипва върху патладжаните.
Прави се сос бешамел:2-3 с.л. брашно се запържват в зехтин,когато леко промени цвета си,се прибавя 2 ч.ч. прясно мляко и се бърка непрекъснато,за да не се получат бучки.След като започне да се сгъстява се изсипва 1ч.ч. кисело мляко ,настъргано сирене около 150-200гр.и прясно смлян черен пипер.Соса се изсипва върху плънката с каймата.
Пече се в умерена фурна около час.

1 коментар:

  1. Fuente: The Time Se ha comprobado que en disfunci�n er�ctil de manera regular y en los que lo padecen s�lo en alguna ocasi�n.

    Before you get convinced about the Natural farmacia on line,
    let me enlighten you, when the drug was licensed, which is under final review
    by the Food and Drug Administration?

    Also visit my homepage: My Latest Blog Post

    ОтговорИзтриване