събота, 21 април 2012 г.

Джуркана коприва

Не си падам много по копривата,но половинката обича и така направих тази рецепта,която видях в едно предаване на Гала и нейна гостенка я приготви.Ето как става тази зеленийка. Продукти 1 връзка пресен лук 1 връзка пресен чесън коприва джоджен 1-2 супени лъжици брашно червен пипер по желание олио и масло сирене
Копривата се сварява и се изцежда-водата не се хвърля. Лука и чесъна се нарязват на ситно в широк тиган с 5-6 л.олио
Копривата се нарязва на ситно-кълца се
и се прибавя към лука и чесъна да се задуши. Слагаме парче масло
След 15 минути добавяме брашното ,бъркаме да поеме и добавяме и малко от водата от копривата-1 чашка.Така оставяме да си ври.
След това добавяме и нарязания джоджен и червен пипер,сол.
Оставяме да поври,докато поизври водата.Поръсваме със сирене ,изключваме котлона,захлупваме тигана и оставяме да поеме от аромата му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар