сряда, 26 ноември 2014 г.

Питки с мая


Продуктите са като за хлебно тесто,но за разнообразие,разделих на питки.Така е и по-удобно за късане.Станаха много мекички-с прясно мляко хлебните  изделия стават много вкусни.


Продукти:

2 ч.ч. топло прясно мляко/може 1 мляко и 1 вода/
1 с. л. захар
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
3 с.л. олио/зехтин
1 пакетче суха мая
Брашно около кг.

Омесват се продуктите до средно меко текто.Намазва се с мазнина и се оставя  да втаса на топло .След това се правят топки,намазняват се и се оставят да втасат втори път  в загрята фурна на 50 градуса.След като втасат ,градусите се увеличиват на 180 и печенето продължава  около  30 минути в предварително загрята фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар