неделя, 17 май 2015 г.

Бананов кейк с течен шоколад

Сладкиша за сутришното кафе на балкона  е готов.Лек ,с аромат на банан и за разкош-течен шоколад....




100 г краве масло + 100 г олио или 200 г краве масло
1/2 ч.ч. захар
2 големи яйца
1 ч.л. ванилов екстракт или 1 есенция ванилия
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
3-4 банана на пюре /около 1 1/2 ч.ч./
1 ч.ч. течен шоколад
1/2 банан за гарниране, нарязан на филийки






Приготвяне:

Разтопява се маслото и се прибавя олиото.Оставя се леко да се охлади.Добява се захарта,като се бърка докато се разтопи,след това 1 по 1 яйцата.След това ванилията,брашното с бакпулвера на 2-3 пъти.Аз го бърках с миксер на ниски обороти.Накрая се прибавят и смачканите банани.
Сложете 1/4 от сместа и няколко лъжици течен шоколад във формата.С тънко ножче направете няколко осморки в тестото. Сложете още една част смес и течен шоколад и така още веднъж докато сместа и шоколада свършат, направете още няколко осморки.
Отгоре с остър нож направете лек разрез по средата.
Наредете от двете страни на разреза нарязания банан.




Печем около 60-70 минути, до суха клечка.При печенето забелязах че мазнината като че ли е повечко.Не е много сладък вътре,но шоколада компенсира.
След като е готов кейка охладете напълно и гарнирайте с още малко шоколад..


След охлаждане се разрязва.



За оше по-голям разкош сервирах с ягоди.



Да ви е сладко!




Рецептата от тук-блога на Павлинка

5 коментара:

  1. иии разкошен е, Живе, ама много вкусен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ме впечатли, кейка при Павлинка, а сега като го видях и при теб, Живе немога да си отместя очите от тази вкусотия!
    Поздрави и успешна нова седмица, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Надявам се истински да сте се насладили и много благодаря за доверието, невероятен кейк се е получил! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Живеее, взимай кекса и на "Вардар":))

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря,момичета!Вкусен беше.....

    ОтговорИзтриване