неделя, 23 юли 2017 г.

Маслен пай с карамелизирани круши



Продукти:
350 гр. брашно
170 гр.захар
170 гр. масло
1 яйце
щипка сол
1/2 пакет бакпулвер
80 гр. кафява захар
3 с.л. ром
1 лимон
2 големи круши



Приготвяне:

Крушите нарязваме на купчета и заливаме със сока от лимона-оставяме настрана.В тиган загряваме захарта  и прибавяме рома.След като се карамелизира захарта слагаме крушите и сока.Бъркаме леко на слаб огън 15 минути и оставяме да се охлади леко.
През това време правим тестото.В купа сипваме захарта , яйцето и маслото нарязано на парчета и бъркаме докато се разтопи захарта.Прибавяме пресятите брашно и бакпулвер  и разбъркваме с пръсти да стане на трохи.В тава 26 см покрита с хартия сипваме 1/3 от трохите и подравняваме.Отгоре разпределяме крушите.



Поръсваме с останалите трохи като леко ги притискаме.




  Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.



Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади. Поръсваме с пудра захар.


Режем на парчета и сервираме.


Получи се много добре-лек и вкусен пай.



Да ви е сладко!




2 коментара:

  1. Разкошен е, Живе. Обичам пайове с хрупкавата им кора и плодова плънка, невероятно съчетание. Поздрави!

    ОтговорИзтриване